Nova školska godina

Zazvonilo je zvono za početak nove školske godine i u osnovnoj školi u Bašigovcima. Za neke to znači povratak u školske klupe, a za neke novi početak jer će se tek upoznati sa školskim obavezama.

Ukupan broj upisanih učenika u ovoj školi je 489 koji su raspoređeni u 24 odjeljenja. Ove godine upisan je 71 đak prvak, koji će od prvog sjedanja u školske klupe otkriti čari škole. Upisano je 39 prvačića u osnovnoj školi u Bašigovcima i 32 u Lukavici Donjoj.

Prema riječima pedagoga Ahme Bojagića u osnovnoj školi u Bašigovcima sve je spremno za početak nove školske godine te da su sve pripreme izvršene na vrijeme. Kako kaže pedagog djeca koja tek kreću u školu su prevazišla strah od škole, jer već su upoznati sa predškolskim obrazovanjem.

Đaci prvaci nisu krili oduševljenje i radost prilikom polaska u školu. Raduju se što će naučiti pisati, brojati, čitati i što imaju dobru učiteljicu, a već su stekli i nove prijatelje.

Nezaboravni trenuci u školi prate svakog đaka, ali isto tako uzbuđenje se osjeti i kod roditelja, jer za njih predstavlja posebnu emociju što njihov đak se suočava novim životnim izazovima i okolnostima.

Sretan i uspješan početak želimo svim đacima, da budu dobri učenici i da se radujete svakoj odličnoj ocjeni koja će biti upisana u školske dnevnike.

Prvi objavli: RTV Živinice

About Author

refik

Leave a Reply