Turnir posvećen šehidu Džemalu Mešanoviću Džou

Svake godine kraj sedmog mjeseca rezervisan je za turnir posvećen šehidu Džemalu Mešanoviću Džou.

Džemal Mešanović je poginuo 12.marta 1993.godine, kada je granata u Repuhu pogodila nekloliko boraca, među kojima je bio i Džemal.

2016 godine je jubilarno 20. izdanje ove prestižne sportske manifestacije koje je održano na stadionu Nogometnog kluba Slatina Bašigovci.

Prije sportskog dijela manifestacije,koja se održala u subotu poslijepodne,u petak predveče članovi organizacionog odbora nogometnog turnira “Džemal Mešanović Džo, rodbina, prijatelji i komšije našeg šehida,obišli su mezar jednog od najhrabrijih sinova ovog podneblja i položili cvijeće na njegov mezar a zatim su proučil suru jasin i fatihu pred dušu bosanskog gazije koji je dao život za slobodu Živinica i Bosne i Hercegovine.

Sam turnir odigro se u subotu na mjesnom stadionu i organizator se potrudio da ova sportska manifestacija bude dostojna atributa memorijalni.

Na turniru je bio prisutan i pokrovitelj,načelnik općine Živinice Asim Aljić kome je pripala čast da turnir proglasi otvorenim.

Početni udarac na turniru izveo je otac šehida Džemala Mešanovića, hadžija Jusuf Mešanović koji je zbog toga dobio gromoglasn aplauz.

Prije finalne utakmice između Priluka i Bosne iz Kalesije odigrana je revijalna utakmica veterana domaće Slatine i ekipe Tom Cat.

Pobjedili su domaćini rezulattatom 3:1, golovima Fikreta Limića, Samira Hodžića i Behaije Hodžića, dok je počasni gol za goste postigao Sakib Mujanović.

Branilac titule sa prošlogodišnjeg turnira, ekipa Bosne iz Kalesije nije uspjela ponoviti uspjeh.

Ekipa Smajla Karića iz Priluka uspjela je pobijediti golom Edina Kitića sa penala i taj jedini gol je presudio osvajača pobjedničkog pehara.

Nakon odigranog finala pristupilo se dodjeli priznanja ekipama, prvo pionirima Slatine za osvojeno prvo mjesto dodjljen je pehar, diploma i zahvalnica, a pioniri Jablanice iz Barica dobili su diplomu i zajvalnicu.

Najbolji igrač pionir turnira je Amar Muratović iz Slatine, koji je dobio pehar i diplomu.

U konkurenciji veterana pehar u trajno vlasništvo, prelazni pehar i diploma prilpali su veteranima Slatine, dok je Tom Cat dobitnik pehara, diplome i zahvalnice.

Za najboljeg fudbalera turnira u konkurenciji veterana prglašen je Fikret Limić iz Slatine.

Pobjednički pehar u konkurenciji seniora pripao je fudbalerima Priluka.

Za osvojeno prvo mjesto nagrađeni su prelaznim peharom, peharom u trajno vlasništvo i zahvalnicom.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je vratar Priluka Mehmed Baščelić, a ovaj klub imao je još najboljeg strijelca u igraču Edinu Kitiću (postigao dva gola u regularnom trajanju utakmica), takođe i najbojji fudbaler turnira je iz FK Priluk, a to je Semir Avdić.

Pored pobrojanih na turniru je učešće uzela i ekipa Mladosti iz Kikača.

About Author

refik

Leave a Reply