Završni ispit mektebske nastave 2012. godine

2.6.2012. godine poslije ikindije namaza u 19. časova u džematu G. Bašigovci upriličen je završni ispit mektebske nastave.
Kako džemat Godnji Bašigovci ,na čelu sa hadži Ibrom ef. Mulićem, u svome sastavu imaju i mekteb na Trasi, završnom ispitu je pristupilo 102. djece.Prisustvo roditelja ovakvome skupu nije izostalo, odziv je isto tako bio veliki. Od ukupno upisanih 160., njih stotinjak je ove godine bilo redovnih, od toga 51. učača u Kur'anu i oko 40-ak polaznika sufare.

Od ukupnog broja polaznika njih 80. poznaje kompletan namaz.
Završnom ispitu kao komisija ispred IZ Živinice prisustvovali su Harun ef. Šljivić, imam G. Dubrave i Nermin ef. Avdić, Strašanj.

Polaznici mektebske nastave koji si bili istaknutiji obradovani su prigodnim hedijama.
Prema riječima ef. Šljivića, naš džemat iz godine u godinu je mnogobrojniji što izgleda obećavajuće.
Napomenimo još shodno ovome, na medžliskom takmičenju iz mekteba u kategorini Kur'an (stariji) Adnan Mulić je osvojio drugo mjesto.

Uistinu ove godine je osam naših odraslih džematlija polaznika mekteba, te oko deset srednjoškolaca što nam govori o tome da je mekteb otvoren za sve.

Nastava u mektebima izvođena je uobičajeno subotom i nedjeljom (od 8 do podne u džamiji,a od podne do akšama u mektebu na Trasi).

Od 11. juna u mektebu na Trasi nastava će biti izvođena subotom od 19H pa do akšama, dok je nedjeljom u džamiji.

About Author

refik

Leave a Reply