Svečanost Hatmi u Džematu Gornji Bašigovci

Iz naše zajednice
15.09.2024.
Svečanost Hatmi u Džematu Gornji Bašigovci
U džematu Gornji Bašigovci na čelu sa Ibrom ef. Mulić, 15. septembra 2024. godine držana je svečanost hatmi na kojoj je 13 polaznika, uključujući 6 odraslih i 7 djece, uspješno završilo učenje Kur'ana.
Ovaj značajan događaj za džemat okuplja vjernike različitih generacija, te je simbol kontinuiranog rada na jačanju vjere i povezanosti s Kur'anom.

Jedna od najvažnijih aktivnosti svakog džemata jeste redovna halka sufare i Kur'ana za odrasle, koja se već godinama održava i u džematu Gornji Bašigovci.

Ova sedmična aktivnost ne samo da nudi priliku za učenje svete knjige, već i okuplja vjernike u zajedničkom ibadetu, jačajući njihov međusobni odnos i osjećaj zajedništva.

Polaznici ovogodišnje hatme, među kojima su i odrasli i djeca, pokazali su izuzetnu posvećenost i želju za učenjem.

Odrasli učači, koji su redovno pohađali halku, svjedoče o tome da nikada nije kasno da se započne učenje Kur'ana, dok su mlađi pokazali zavidan nivo motivacije i predanosti, postajući uzor budućim generacijama.

Uz srdačne čestitke svim učačima, džematlije Gornjih Bašigovaca pozivaju sve one koji još nisu krenuli putem učenja Kur'ana, posebno starije, da se pridruže u narednom periodu i oni. Nikada nije kasno da se započne, a svaki korak prema znanju je korak bliže Allahovoj milosti.